Ruta Btt 2 Días Moianès Corta

La opción de Ruta Btt 2 días Moianès Curta es la opción más básica de descubrimiento del Moianès. Con un recorrido total de 100 km y 2.272 metros de desnivel acumulado da un paseo por muchos de los lugares más característicos de la comarca. O incluso en una opción más recortada, de 92 km y 2.009 m. acumulados. Sea como fuere, la ruta pasa por las Coves del Toll, por el «Salt de la Tosca» y el Molí de Brotons. También por la impresionante «Sauva Negra» con el destacado Castillo (conocido popularmente como «la Popa») además de varios dólmenes y pozos de hielo. Pero también la majestuosa villa de Moià, el señorial Castellterçol, el acogedor Collsuspina, el dulce Castellcir, el turístico Sant Quirze de Safaja…. en una magnífica propuesta para vivir la esencia del Moianès.

Pero también existen algunas opciones para recortar aún más la ruta.

La ruta comienza con la cena y el alojamiento la noche previa (incluido en el precio) en Collsuspina. Como otros muchos pueblos del Moianès, tiene el aire típico de los viejos pueblos llenos de historias y anécdotas.

Día 1. Ruta Btt 2 Días Moianès Corta.

42,36 km. 1.071 m. desnivel acumulado positivo.

Mañana.

La ruta comienza alrededor del pequeño embalse del Parc de l’Aigua cruzando la pequeña urbanización. Entonces, se inicia un largo tramo de ascenso por varios bosques, con magníficas vistas del Vallès, hasta Sant Julià d’Úixols. ¡Una maravilla!. La bajada hacia Castellterçol tiene de todo: sendero, pista rápida, un bonito camino de bosque… hasta una enorme «Poua» (¡otra!) antes de entrar en el pueblo después de rodear el castillo de Castellterçol.

La ruta vuelta por algunas de las calles más bonitas de Castellterçol y, después de algunos tramos de ascensos y descensos, llega finalmente a los famosos Dólmenes de Mas Clamí (uno es falso, el otro auténtico). De nuevo, hacia el Moianès más profundo durante más de 7 km. El paisaje típico de la comarca es de pequeños prados entre bosques de pinos y encinas, entre los 600 m- y 800, cruzando masías (por desgracia, a menudo abandonadas), viejos molinos y algunas ermitas.

Pasada la magnífica Masía de Marfà, se desciende cruzando el río (junto a una bonita fuente) hasta el Salt de la Tosca, en Marfà, precioso y recóndito, con los restos de un viejo molino (Molí de Brotons) bajo la cueva. Un lugar idílico, paradisíaco. La ruta sale de allí por la pista principal, el «Camí Ral», en Moià.

Tarde

Después de la entrada al pueblo, junto al parque municipal, lo cruza haciendo un pequeño tour de visita por la majestuosa población, que poco a poco va ganando entidad y prestigio como reciente Capital de Comarca. De hecho, Moià siempre se ha sentido capital de la comarca. Y es que lo pequeño que nos decía un viejo sabio del pueblo, «Moià és molt Moià».

La ruta sale por el «Camí del Dret», pero antes, opcionalmente, se puede ir al precioso pantano de Passarell. En todo caso, pasa por la altiva masía de La Granoia, con su característico tejado de piezas de cerámica. En dirección a la Cruz Roja, se acerca a la magnífica ermita de Sant Pere de Ferrerons, a escasos metros de camino, pero con unas vistas del Moianès (y de toda la ruta de estos dos días) que bien merecen la pena.

Aleshores, la ruta segueix ascendint mantenint després petits ports entre els 900 i 1.000 m. en uns magnífics entorns de bonics boscos entre pastures , per assolir al Coll de Naulard. A la dreta la ruta baixa cap Collsuspina, però primer la ruta puja uns 800 metres cap a Sant Cugat de Gavadons, una extraordinària ermita romànica amb unes vistes increïbles de la Plana de Vic. Ara sí, la ruta recula fins a la cruilla per baixar, de dret cap a Collsuspina. Sopar i dormir en un bon allotjament, on hi trobarem el nostre equipatge.

RUTA BTT

Dia 2. Ruta Btt 2 Dies Moianès Curta

51,57 km. 900 m. desnivell acumulat positiu / 48.75 km i 868 m. acumulats

Matí

La ruta comença, després d’un bon esmorzar, amb uns trams de sender fins arribar a les famoses Coves del Toll, que amb temps, bé es mereixen una visita. A continuació, un altre petit tram de sender per sortir a la pista que ens portarà a la primera dolmen de la ruta. Després d’un bonic bosc entrem a una zona de Pous de Glaç o Poues, amb gairebé mitja dotzena en pocs quilòmetres. Impressiona la realització d’aquestes grans construccions majoritàriament soterrades (per conservar millor el gel) que es van anar construint al llarg dels segles XVI a l’XVIII.

Aviat la ruta surt a una zona de bonics rierols, una preciositat de paisatges al costat de la llera de riu, que finalitza en un llarg tram de camins de bosc fins arribar a Santa Coloma de Sasserra, una de les millors mostres de la masia catalana del Moianès . A continuació, la «Seuva Negra«. Un bon tram de camins i senders enllaçats per un paisatge que finalitza, després d’un últim tram de preciosos i enormes fagedes, en un gran edifici a què val la pena accedir a l’interior: el Castell de Castellcir.

De seguida es descobreix perquè aquest castell se l’anomena «La Popa» … només cal pensar en la forma posterior d’un vaixell.

La ruta aviat entra a Castellcir, un petit poblet -dedicat principalment al turisme i segones residències- però amb serveis mínims suficients. Hi ha botigues, bars, restaurants… Si cal, es pot fer un mos allà, tranquil·lament… 

Tarda.

La ruta es dirigeix cap a Sant Andreu de Castellcir per, tot seguit, fer via ​​cap a Sant Quirze de Safaja. Aquí es segueix per una pista per anar a cercar l’últim tram de sender de el dia, un altre de molt llarg -encara que una mica rocallós-, com a últim «regal» del dia. Finalitza a l’allotjament, on hi ha l’equipatge.

Hi ha una opció retallada (48.78 km i 868 m. acumulats). Passat Sant Andreu de Castellcir, fa via ​​cap a Sant Quirze de Safaja. A més, es tria la via més directa i ràpida (que passa a torcar d’un enorme pou de glaç) que baixa, de dret, cap al Parc de l’Aigua de Sant Quirze, fins a l’allotjament. Allà hi trobarem el nostre equipatge.


RESÚM

DISTÀNCIA TOTAL                ALTIMETRIA TOTAL

Dia 1:                     42,36 km                              1.071 m. desn. acum. positiu

Dia 2:                     51,57 km                                900 m. desn. acum. positiu

Dia 2 retallat:         48,78 km                                868 m. desn. acum. positiu

 

INCLOU:

 • 2 Allotjaments en règim de Mitja Pensió.
 • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Assegurança Obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.

 

NO INCLOU:

 • Lloguer de Bicicleta (opcional).
 • Dinar (opcional).
 • Begudes, aperitius, xarrups, etc. no inclosos en el menú.
 • Assegurança de Cancel·lació (opcional).
 • Lloguer de GPS, amb el suport, brides, 2 jocs de piles i carregador (opcional)
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional)
 • Altres (tot el que no s’hagi especificat)

Trans Moianes Btt