LES RUTES

Riera de Marfà. GuiesBtt.catLa Trans Moianès és una aventura per un territori pràcticament desconegut: el Moianès. Aquesta comarca es distribueix per un extens altiplà de petites valls i suaus turons al centre de Catalunya. Es tracta d’un territori relativament pla que sobresurt del Pla de Bages a un costat i de la Plana de Vic a l’altre. Pel sud, queda per sobre de l’Vallès però pel nord l’altiplà continua cap al Lluçanès. Amb altituds màximes de poc més de 1.000 m. i mínimes de 450 m., aquesta ruta es mou entre els meravellosos boscos que es poden trobar a la transició de climes mediterranis a semi-continentals. Alzines, pinedes i roures, però també fagedes, castanyers entre falgueres i roques plenes de molsa…  I esglesioles i masies per tot arreu. Però si en alguna cosa destaca el Moianès és en els pous de glaç (també anomenats pous de gel o poues al Moianès). La ruta fa un tomb al voltant d’una dotzena dels més de 50 que hi ha a la comarca. I dòlmens. De totes les mides i formes (es visita mitja dotzena), clara mostra d’un territori ja habitat en èpoques ancestrals. Com també l’existència de restes de Neandertal a les Coves de l’Toll.

 

RUTA 2 DIESSant Cugat de Gabadons. Btt

Aquesta ruta és un itinerari de 105 km i 2.425 m. de desnivell acumulat positiu per recórrer en 2 dies. Amb sortida des de Collsuspina dóna una petita volta per la part central i oest de la comarca. Encara que el recorregut pot semblar de poca envergadura, és en realitat una ruta relativament exigent i en absolut ràpida. Bona part de l’itinerari del primer dia és per senders lents -encara que no difícils- amb moltíssims llocs d’interès (gorgs, dòlmens, etc). El segon dia, la ruta creua la comarca de sud a nord i tot seguit, tomba cap a l’oest. Val a dir que sorprenen els paiasjes en un territori amb altutudes mitjanes de 600 a 800 metres. La proposta no visita tots els pobles, però sens dubte, en fa una bona mostra recorre alguns dels llocs més interessants de la comarca.

 

RUTA 3 DIES

Aquesta proposta és un itinerari de 195 km i 5.500 metres de desnivell per recórrer en 3 dies. Amb sortida des Collsuspina l’itinerari dóna la volta a la comarca en sentit horari, per a tots i cada un dels pobles i els llocs més característics i interessants. En efecte, la ruta transcorre per les 10 poblacions que conformen la comarca: Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l’Estany, Moià, Monistrol de Calders, Santa Maria d’Oló i Sant Quirze de Safaja. Passant pels 12 o 15 llocs més emblemàtics de la comarca: La Seuva Negra, La Tosca, els Gorgs Blaus, les Coves del Toll, el Monestir de l’Estany, el llac de l’Passarell,… i un munt d’ermites del voltant.

 

RUTA 3 DIES LIGHT

El recorregut es pot retallar amb facilitat -reduint el quilometratge de les etapes- configurant una ruta més curta, si escau, en cadascuna de les etapes. Surten 140 km i 4.000 metres de desnivell acumulat, en una opció molt més factible, tot i que s’hagi de retallar algun dels encants de la ruta.

Si es vol aquesta opció demaneu-la específicament.

 

 

Trans Moianès Btt

Open chat
Powered by